O conditie esentiala in reusita combaterii gandacilor de bucatarie si gandacilor de canalizare este luarea unor masuri igienico-sanitare care sa previna inmultirea si raspandirea acestor insecte.
Pentru evitarea unor infestari cu gandaci trebuie sa tinem cont de cateva reguli:
- depozitarea si indepartarea gunoaielor in mod corect si zilnic.
- depozitarea produselor alimentare in spatii special amenajate.
- cosurile de gunoi si resturile alimentare se vor indeparta din interiorul unitatii pe timpul noptii.
- mentinerea suprafatelor in perfecta curatenie.
Metode de combatere a gandacilor de bucatarie prin dezinsectie
In cazul in care ati respectat principalele norme de igiena si totusi ati ajuns in pragul unei infestari cu acest tip de daunator, puteti folosi una din urmatoarele metode de dezinsectie:
- Dezinsectie gandaci de bucatarie prin pulverizare de solutii insecticide.
Insecticidele folosite de Acarom sunt avizate de Ministerul Sanatatii si au proprietati diferite in functie de tipul de daunator vizat, suprafata pe care se aplica si profilul unitatii unde se efectueaza dezinsectia.
Ele pot fi de contact sau sistemice, cu miros sau fara, nu pateaza peretii si nu afecteaza mediul inconjurator.
Pulverizarea insecticidelor se face cu ajutorul pompei de spate, atomizorului, ulv – ului ,etc . Metoda de aplicare si alegerea aparatului cu care se face pulverizarea se stabileste in functie de daunator si de caracteristicile spatiului care urmeaza a fi tratat prin dezinsectie.
Dupa pregatirea solutiei de lucru se pulverizeaza cu atentie sporita in colturile incaperilor, la marginile inferioare si la muchiile peretilor, in jurul usilor si ferestrelor si de-a lungul conductelor . Procesul se repeta la un intervatl de 10 -14 zile, pentru combaterea daunatorilor iesiti din ouale insectelor si obtinerea unui randament maxim .
In cazul in care dezinsectia se efectueaza la 3 luni , este recomandat sa folosim insecticide cu substanta activa diferita pentru a nu influienta dezvoltarea unei rezistente a insectei la tipul de insecticid.
- Dezinsectie gandaci de bucatarie prin utilizarea de gel insecticid pe baza de atractant.
Aceasta metoda de dezinsectie se foloseste in special acolo unde nu se pot pulveriza solutii lichide, si aici ne referim in special la electrocasnice de bucatarie, aparate de aer conditionat,etc. Gandacul de bucatarie este un mare iubitor de aparate electrice, deaceea dezinsectia cu gel este o metoda obligatorie.
Pentru o acoperire cat mai buna a suprafetelor tratate, echipa Acarom combina ambele metode de dezinsectie, oferind un rezultat pe masura.
Gelul are in compozitie atractant care va atrage gandacii de pe o raza de cativa metri si substanta insecticida care le va provoaca moartea dupa consum.
Gelul insecticid este o alternativa la insecticidele clasice pentru combaterea principalelor specii de gandaci de casa .
Gelul se aplica sub forma de bobite, la distante de 1 – 2 m, cu o atentie sporita in urmatoarele locuri:
- in zona tevilor din bucatarii si bai.
- in zona aparatelor electrocasnice, care reprezinta un mediu atractiv pentru gandacul de bucatarie( aragaz, frigider, masina de spalat, espresoare, etc).
- in zona panourilor de electircitate.
- in crapaturi din perete, podea.
- in zona tocurilor de la usa si fereastra.
Dupa 24 de ore de la aplicare , putem observa primii gandaci morti.
- Dezinsectie gandaci de bucatarie prin utilizarea capcanelor adezive.
Capcana cu lipici este folosita in principal pentru monitorizarea gradului de infestare. Este prevazuta cu o pelicula subtire de lipici si atractant. Se utilizeaza in zone de depozitare.
Echipa Acarom ofera servicii de dezinsectie in Galati si Braila, si trateaza cu professionalism fiecare solicitare. Experienta, aparatura si substantele folosite conduc la un rezultat garantat.
Ai o problema cu gandacii ? Contacteaza-ne!