Ce este Deratizarea ?

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate permanent în scopul distrugerii rozătoarelor dăunatoare și menținerii acestora la un nivel numeric redus.

Deratizarea are rol deosebit de important deoarece rozătoarele constituie un permanent pericol de boli și pierderi economice. Rozătoarele sunt mamiferele cele mai numeroase și răspândite pe suprafața globului, ele produc pagube considerabile fondului de cereale, furaje și alimente.

Dintre speciile de rozătoare,  soarecii si șobolanii produc cele mai mari pagube și reprezintă o amenințare majoră a sănătății omului.

Combaterea șoarecilor și șobolanilor se poate realiza printr-un complex de măsuri și mijloace, menite să prevină infestarea sau să distrugă direct dăunatoriii.

Aceste măsuri sunt grupate în:

  • Măsuri profilactice sau de prevenire
  • Măsuri de combatere

Cu ce facem Deratizare ?

Pentru deratizare folosim următoarele produse:

  • Stații de intoxicaresunt cutii prevăzute cu gaură de acces, în care se amplasează substanțe raticide. Sunt folosite pentru protecția momelilor raticide de factorii de mediu și de alte animale.
  • Capcane mecanice
  • Capcane autoblocantesunt capcane cu captură multiplă, ce au mecanisme care permit șoarecilor să intre dar nu să și iasă. Sunt ideale pentru utilizarea în locații unde nu se pot folosi substante chimice: restaurante, depozite de alimente, crescătorii de animale.
  • Capcane cu adeziv și atractantsunt plăci din plastic sau carton
    prevăzute cu un strat de lipici ce emană mirosuri apetisante pentru dăunatori. Nu sunt toxice și se pot folosi indiferent de domeniul de activitate.
  • Momeli raticide sunt substanțe chimice care, prin componența lor, sunt menite să
    atragă șoarecii și șobolanii să se hranească, provocându-le ulterior moartea.

    Raticidele se găsesc sub diferite forme:

             – raticide pastă – au o consistență moale

             – raticide parafinate / cerate – sunt folosite în general în spații cu umiditate mare

             – raticide sub formăa de spumă – se folosește în găuri și pe traseele rozătoarelor.

Cum facem Deratizare ?

În vederea stabilirii celor mai bune metode de deratizare trebuie să ținem cont de gradul de infestare, specia de rozător și profilul obiectivului unde se va efectua operațiunea.

Metode de deratizare:

  • amplasarea de momeli raticide în stații de intoxicarerecomandate atât la interior cât și la exterior, acolo unde profilul unității ne permite acest lucru (subsoluri, depozite,etc).
  • amplasarea de capcane cu adezivsunt folosite la interior fără restricții în privința domeniului de activitate (școli, restaurante, magazine, depozite de alimente, baruri, etc). Sunt foarte eficiente și dau rezultate imediat, soarecele rămâne lipit și în acest fel se evită moartea în locuri nedorite.
  • amplasarea de capcane mecanice și autoblocante 
  • folosirea raticidului spumă – se folosește în spațiile unde se pot observa găuri și pe culoarele de circulație a rozătoarelor. Spuma este luată pe blană , și ingerată în momentul în care șobolanul se linge.

Aveți probleme cu șoarecii și șobolanii ? Contactați-ne !

Sună acum!