Ce legi obligă Asociaţiile de proprietari să facă Deratizarea, Dezinsectia si Dezinfectia !

Normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei, aprobate de Ministerul Sanatatii prin Ordinul 536/1997 precizeaza ca masurile de dezinsectie trebuiesc efectuate o data la minim 3 luni, iar lucrarile de deratizare se vor efectua o data la minim 6 luni.

Asociatiile de proprietari care nu efectueaza lucrari de dezinsectie si deratizare risca amenzi prevazute in HG nr. 857/2011.

Cum se face dezinsectie si deratizare in Asociatiile de proprietari 

Operatiunea de dezinsectie este recomandat sa se efectueze in perioadele favorabile aparitiei insectelor daunatoare, in special din primavara pana la inceputul iernii. Dezinsectia se efectueaza cu insecticide avizate de Ministerul Sanatatii si specifice pentru tipul de daunatori vizati.

Metodele de dezinsectie sunt diferite si se aplica in functie de daunatori si caracteristicile spatiului ce urmeaza a fi tratat:

  • pulverizare grosiera cu pompa de spate;
  • pulverizare sub forma de ceata rece, cu aparate profesionale ULV – Ultra Low Volume;
  • termonebulizare, cu ajutorul unor aparate care produc ceata calda sub forma de fum;
  • aplicare gel insecticid.

Deratizarea nu trebuie sa lipseasca in primavara si in toamna, dar si pe timpul anului la aparitia rozatoarelor.

Metodele de deratizare se aplica in functie de conditiile existente in subsol si de daunatorul vizat ( soarece sau sobolan):

  • aplicare de capcane cu adeziv;
  • aplicare de capcane mecanice;
  • instalarea de statii de intoxicare pregatite cu raticide.

Pentru un tratament cat mai eficient, subsolul trebuie verificat  inainte de efectuarea operatiunilor.  Daca nu se respecta un minim de curatenie si umezeala, tratamentele nu dau rezultatele asteptate.

Contactati-ne pentru oferta.

Sună acum!