Ce trebuie sa stim ?

Societatile comerciale sunt obligate prin lege sa efectueze tratamente DDD la un anumit interval de timp . Directia de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Veterinara verifica si sanctioneaza societatile care nu efectueaza aceste operatiuni .

Societatile vizate in mod special sunt cele care activeaza in domeniul alimentatiei publice, unde normele de igiena si frecventa operatiunilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie trebuie respectata cu strictete .

Cand avem nevoie de un contract DDD ?

Semnarea unui contract DDD este obligatorie pentru  : brutarii, patiserii, covrigarii, restaurante, unitati de procesare si ambalare alimente, baruri, magazine alimentare, etc.

Avantajele semnarii unui contract DDD :

  • acoperire legala
  • mediu curat pentru personal si consumator
  • garantie
  • va anuntam in timp util, data urmatoarei interventii
  • posibilitatea platilor la termen

Care este legislatia in vigoare ?

Legislatia care stabileste obligativitatea efectuarii si frecventa tratamentelor DDD in cazul societatilor comerciale :

Legea nr. 3/1978 privind asigurarea sanatatii publice.
Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.
– Legea nr. 10/26.05.1998 privind asistenta de sanatate publica, publicata in Monitorul Oficial nr. 204/1998 cap. 5, art. 28 “Agentii economici si celalate persoane juridice sunt obligate sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicare masurilor de dezinsectie si deratizare periodice”.
–  Legea nr. 344/31.05.2002 privind stabilirea si sanctionarea contavenientilor la normele legale de igiena si sanatate publica: art.11 – este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 RON la 8.000 RON ,neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii.

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata !

Sună acum!