Soarecele de casa – Mus Musculus 

Descriere:

Pe partea dorsala blana este de culoare cenusie – bruna, iar pe partea ventrala cenusie. Soarecele are un corp zvelt de 7 – 10 cm, capul mic, bot ascutit, urechile mari si coada lunga de 9 cm, prevazuta cu 180 inele solzoase.

Excrementele sunt sub forma de bobite subtiate la capete, de 0.5 cm dimensiune.

Biologie si ecologie: 

Poate fi gasit oriunde pe tot globul.

Prefera sa traiasca in locuinte sau in apropierea acestora, dar si in magazii, camari sau sire de paie. Soarecilor le plac locurile uscate.

Se inmultesc rapid, femela putand da nastere de 5 – 6 ori pe an, cate 5 – 7 pui.

Primavara, cand temperatura ajunge la 6°C migreaza in camp unda sta pana in anotimpului de toamna, cand se intorc inapoi in spatiile calduroase.

Mod de daunare:

Soarecii prefera locurile cu hrana din abundenta, stabilindu-se in apropierea acestora. Din experienta va putem spune ca sunt intalniti in cele mai neasteptate locuri  : pereti , plafon fals, podele, poduri, beciuri, mobilier, etc .  Gaura facuta de soarece este de aproximativ 1.5 cm , cu margini finisate atent.

Desi este o specie polifaga distruge mult si mananca putin. Consuma produse precum seminte, fructe, carne sau produse lactate.

Soarecii se pot intalni atat pe perioadei zilei, cat si noaptea. Deteriorarea produsului se poate observa dupa rosaturile lineare, resturi maruntite si mirosul intepator de urina.

Pe langa faptul ca produc pagube majore si sunt o prezenta dezagreabila, sunt si purtator de boli infectioase.

Pentru o oferta de dertizare , apeleaza la specialistii nostri !

Informatii despre Soarecele de casa – Mus Musculus
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sună acum!